Borøytur april

Fint å utforske Borøy i Tvedestrand

Når du skal sykle på Borøy i Tvedestrand kommune, er det lurt å parkere mellom grendehuset (Borøy gamle skole) og bedehuset, ved veien til Sandvika og Borøykilen. Her er det som oftest god plass.

Forslag: Sykle tilbake mot Snaresund, og ta inn til venstre på Kalven-veien. Denne kan du følge helt til Sandvika.

VIKTIG: Veien er smal. Du må stykkevis trille sykkelen. Vis hensyn til fastboende og sommergjester.

Første stopp var plassen ved Havefjordbrygga. Som man ser, har de aller fleste på gul vest. Det er veldig viktig. Spesielt om sommeren kan trafikken være tett, og veien er dårlig.

Vi hadde en romslig matpause på Ringen, heia over Sandvika, vest på Borøya. Her ser vi over til Tverdalsøya i Arendal kommune. Det var i Sandvika Richard Wagner fikk inspirasjon til matroskoret i operen "Den flyvende hollender". Wagner var på flukt fra kreditorene sine, og skipet måtte søke nødhavn under en sommerstorm i 1839.

Vi hadde et Borøy-ektepar som kjentfolk på turen. Et stykke fra Havefjordbrygga gikk vi opp til Størrfjell. Her er det bank og bord, fint å ta en koppe kaffe, og en storslagen utsikt til Sandøya og Skagerrak.

Lokalbefolkningen på Borøy har gjort en kjempeinnsats med å lage turstier. Det finnes kart som viser hvor du kan gå, og du kan gjerne kombinere sykkel- og fottur.

Enkelte synes det er litt nifst å gå over Kalvenbrua. Dekket henger på vaiere, og brua gynger ganske godt, spesielt når folk går i takt. Brua ble imidlertid oppgradert for noen år siden, og den er helt trygg. Men ikke forsøke å sykle over.

Over Havefjordbrygga er et hyttefelt med storslagen utsikt. Vi fikk lov å ta en liten pause like ved ei av hyttene.