Arendals-løyper

Fine turløyper, men litt for mye grus for gamle elsyklister

En høstsøndag var vi en god handfull elsyklister som satte oss fore å utforske løypenettet øst for Arendal. Vi fant raskt ut at løypene er flotte for skiløpere og folk som bruker beina. For terrengsyklister også, men ikke for lett tilårskomne elsyklister. Kanskje blir veidekket med grus fastere når det får enda en vinter på seg. Nå var det ikke særlig greit å sykle på. Men vi hadde en fin tur fra Krøgenes, noen kilomter i løypa og så til Saltrød.

Det er satt opp kartskisser på sentrale steder i løypenettet, slik at man (forsøksvis) kan finne ut hvor man befinner seg i verden.

Fra Møllebukta på Saltrød så vi over til Eydehavn, industristedet som ble innviet av Elly Eyde, kona til Sam. Eyde, i 1912.

Bruene over tilførselsveien til E18 er brei og god.

Da vi spiste nista i Møllebukta, kom det raskt en småsulten svanefamilie svømmende.

På hjemveien sykla vi et stykke forbi Krøgenes, forbi det gamle verftsområdet Vindholmen, til friområdet Løkholmen hvor vi hadde utsikt mot Arendal.

På Vindholmen er det reist flere store boligblokker.

Løypenettet øst for Arendal har høstet mange lovord. Det er laget i forbindelse med byggingen av E18, industriområdet til bl.a. Morrows batterifabrikk og tilførselsveier til Arendal havn på Eydehavn. Bildet er tatt ved ei bru over tilførselsveien mellom Krøgenes (i nærheten av Tromøybrua) og Longum-krysset på E18. (Foto: Guttorm Eskild Nilsen)

Bjørn Otto Martinsen var turleder på søndagsturen fra Krøgenes til Saltrød. Han beordret full stopp for kaffe og nistemat i Møllebukta. Bjørn Otto bodde noen år på Saltrød i ungdommen, og familien hadde båten liggende i Møllebukta; en skikkelig sørlandsidyll.

Elise er mangeårig sportssyklist som er gått over til elsykkel på sine litt eldre dager. På denne turen var hun både den eldste - og den sprekeste deltakeren!