Godt voksen på sykkeltur

Innholdsrik og inspirerende bok

for alle som vil ha tips om

elsykling og sykkelturer

"Du skal ikke på jobb. Du har god helse og masse fritid. Kom deg ut i Guds frie natur", skriver Arne Sauar i forordet til boka si "Godt voksen på langtur med elsykkel".


Ut på langtur! sa Arne til seg selv, og sommeren 2018 gjorde den ungdommelige 76-åringen alvor av planen.

Han kom hjem som en sprekere og bedre utgave av seg selv, skriver han.


Boka er et ledd i Sauars innsats for at folk skal ha god helse hele livet.


Han mener at en frisk pensjonist er til glede for både seg sjøl og andre. Han ønsker å formidle hvor godt det er å komme opp av stolen, og at man har stor glede av å øke bevegeligheten både i kropp og sinn.


"Godt voksen på langtur med elsykkel" er på 209 sider, og rikt illustrert med forfatterens egne fotografier fra turen, og en rekke kart som beskriver reiseruta.

Han satt av tre uker til turen fra Arendal, gjennom Setesdalen, over Haukeli, forbi fossene til Odda. Deretter Voss, over Vikfjellet og så videre yttersida av Sogn, Møre og Trøndelag.

Endestasjonen var hos en venn som bor i Snåsa.


Arne Sauar påpeker at 830 000 nordmenn og -kvinner er 67 år og eldre. Mange vil oppleve både tjue og tretti år med god helse og mye fritid.  Og jo friskere pensjonistene er, desto billigere er det for fellesskapet. På elsykkelen opplever du gleden og smilet, både hos deg selv og andre.

Og fysisk aktivitet er også den beste måten å ta vare på det vi har i hodet; holde oss åndsfriske selv om alderen øker for hvert år, påpekerf Sauar.


Boka består av innledning og tre hoved-deler.


Del 1 tar for seg forberedelsene, motivet for turen, planlegging og opplysninger om elsykkelen og tilhengeren med ett hjul.


Del 2 beskriver reiseruta helt konkret, etappe for etappe.

Del 3 tar for seg mange temaer, noen betraktninger og helt konkrete råd.

Du kan lese om eldrebølgen og sykling, kart og campingplasser, helse og sykling, sikkerhet og balanseproblemer, langturer, trafikkregler, elsykkelen og hvordan man bruker den, hvordan du skal pakke, og hva du skal ha med deg av utstyr, og hvilke reparasjoner som kan bli nødvendige på en langtur.


TITTEL: Godt voksen på langtur med elsykkel Fevik - Snåsa.

ANTALL SIDER: 209. Illustrert.

FORLAG: Gaveca Forlag, Arendal. www.gaveca.no.

PRIS: kr 360,-.